Валута:

Конструктор Млад техник 4 в 1

Наличност:
В наличност
19.90 лв.
Количество:

Кратко описание

 Занимателен конструктор, в който запознава любознателните деца с правила от техниката и физиката. Представлява нагледен модел за работата на различни електрически елементи, като проводници, електромотор, прекъсвач, батерии. Отделните части се сглобяват по схема, като това става по особено лесен и забавен начин. Така децата могат нагледно да разберат как са устроени електрическите вериги, защо ключето се нарича прекъсвач и как се поставят правилно батериите. В тази игра има 4 различни опита.

   Първият е нагледен пример как работи центрофугата. След сглобяване на системата с центрофуга, порестото топче се напоява с вода и се поставя в нея. След завъртане на кошницата на центрофугата, благодарение на центробежните сили, започва изцеждане на водата от топчето. По дренажния маркуч водата изтича и съвсем скоро топчето отново е сухо. Така работят пералните в края на програмата, за да изцедят излишната вода от дрехите.

   Вторият опит е с малки карти, на които от двете страни има изображения. Те се поставят на електромоторчето на специален държач. При бързото им въртене се получава интересен ефект. Благодарение на несъвършенството на човешкото око, двете картинки се сливат в една обща. Така птичката влиза в кафеза, малкият бандит влиза зад решетките. С останалите две карти оставяме сами да се изненадате...

   Третият и четвъртият опит са сходни. И при двата, на оста на моторчето се захваща елемент, който се свързва подвижно с една перка. В зависимост от посоката на въртене се случват два различни резултата. При единия случай перката отлита нагоре, тласкана от натиска на въздуха върху перките. При обръщане на полюсите на моторчето, то започва да се върти в обратната посока. Така натискът е насочен надолу, като в този случай перката се върти, без да пада или отлита и работи като вентилатор...

   Размер на основата за сглобяване: 14 х 11.5 см.
   Размер на кутията: 17.5 х 15 х 8 см.
   Конструкторът работи с 2 бр.алкални батерии АА/LR6, които не са включени в комплекта.

Материал: ABS пластмаса, метал.

   Не се препоръчва за деца под 3 години! Подходящата възраст е по преценка на родителите и започва от предучилищна нагоре!

   Hlapaci пожелава на малките любознателни техници успехи с електриките и много светлина в очите! Приятно забавление!

Бърза поръчка

Спецификация Стойност

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.