Валута:
Наличност:
В наличност
Количество:

Кратко описание

Ние от HLAPACI ви предлагаме

Категории  
Автор Колектив
Издателство Архипелаг
Година 2020
Корица Твърда корица
Брой страници 160
   
   

 

Език Български
Издание Илюстровано
Илюстрации Цветни
Възраст 8-12 години, над 12 години
Размер на продукта 30 x 23 x 3 cm

 

Земята е огромна скала. Заедно с водата около нея има форма на кълбо. Носи се в Космоса с около 10 800 километра в час. На нашата планета има толкова много вода, че тя би могла да се нарича Океан вместо Земя. Само около една трета от повърхността е суша. 

Какво има на повърхността на Земята? А какво в пластовете под земната кора? Защо водата непрекъснато се движи от изворите към моретата? От приливите и отливите? Защо твърдата земя под краката ни се движи от земетресения и вулкани? Как така на Земята има милиони различни живи същества – от съвсем миниатюрни, до гигантски? Живите организми оцеляват на Земята, защото е топло, има вода, а въздухът съдържа кислород. Дали ако намерим други планети със същите условия, на тях също би могло да има живот, подобен на земния? 

Безброй въпроси получават отговори в тази книга с увлекателните си текстове и повече от 1000 илюстрации. Няма досега открита нито една такава планета. Поне засега Земята е единствена! И затова трябва да я опознаем, да я разберем, да я обичаме и да се грижим за нея. Тази енциклопедия е вашият пътеводител в едно прекрасно пътешествие в историята, днешното развитие и бъдещето на нашата планета.

 

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.